Voor algemene informatie:

Studie Info Punt Albeda College
Rosestraat 1101
3071 AL Rotterdam
(010) 290 10 20
albeda@albeda.nl

Zadkine Infoshop

Centrale Bibliotheek Rotterdam
Hoogstraat 110 (1e verdieping)
3011 PV Rotterdam

(010) 281 11 55
zadkine@zadkine.nl


Beroep van de maand

Technisch specialist bedrijfsauto'sPRINT Opleiding: Technisch specialist bedrijfsauto's
Niveau: 4
Leerweg: BOL en BBL
Duur: 4 of 2 jaar
Startmoment: september
Crebo: 93460

Wat leer je tijdens je opleiding?
Tijdens deze opleiding leer je alles over de techniek en elektronica van bedrijfsauto’s. Je werkt met verschillende soorten bedrijfsauto’s waarmee je in je loopbaan te maken krijgt. Hierdoor leer je hoe je zelfs de meest ingewikkelde storingen zelfstandig kunt oplossen.

Duur van de opleiding
De opleiding Technisch specialist wordt zowel in bol als bbl aangeboden.

De beroepsopleidende leerweg (bol) duurt zo'n 4 jaar. Je gaat dan fulltime naar school en gedurende bepaalde periodes loopt je stage bij een erkend leerbedrijf.

De beroepsbegeleidende leerweg (bbl) duurt zo'n 2 jaar. Bbl betekent werken en leren tegelijk. Je werkt 4 dagen in de week bij een erkend leerbedrijf aangesloten bij Innovam en je gaat 1 dag (of 2 dagdelen) in de week naar school. Voor een lijst met erkende opleidingsbedrijven surf je naar www.innovam.nl.

Wat voor werk ga je doen?
Je weet het vast zeker zelf wel, trucks moeten zo veel mogelijk rijden. Het onderhoud en de reparaties moeten dus grondig en vlot gebeuren. Dat betekent dat je als het nodig is ook na vijf uur doorwerkt. En wat doe je dan? Jij bent de expert als het gaat om ingewikkelde reparaties en het opsporen van vage problemen. Met de chauffeur moet je goed contact onderhouden, want hij weet alles van zijn wagen. Ook moet je op de kosten letten.

Als jij als technische topper er in lastige gevallen toch zelf niet uitkomt, neem je contact op met de importeur, fabrikant of externe specialist. Wat je te weten komt, vertel jij weer aan je collega’s. Daar moet je goed contact mee hebben, want jullie werken vaak samen.

Waar kun je werken?
Als er ergens een wagen met pech staat, trek jij eropuit. Maar het grootste deel van de tijd is de technisch specialist in de werkplaats te vinden. Daar kunnen vier, maar ook twintig mensen werken. Als technisch specialist bedrijfsauto’s heb je de keus uit verschillende bedrijven om voor te werken, zoals truckdealers, universele bedrijfsautobedrijven en transportbedrijven.

Doorstuderen
Na deze opleiding kun je ook doorstromen naar een technische hbo-opleiding.

Welke vaardigheden heb je nodig?
Creatief, technisch, analytisch, verantwoordelijk, klantgericht en communicatief. Dat moet je allemaal zijn om een goede technisch specialist te worden. Je moet ook kunnen plannen en de kosten in de gaten houden. Conclusie: ook als specialist moet je behoorlijk veelzijdig zijn!

Toelatingseisen
Je kunt met de beroepsopleiding Technisch Specialist Bedrijfsauto's beginnen als je werkzaam bent binnen het vakgebied (geldt alleen voor bbl) en in het bezit bent van één van onderstaande diploma's:
• Diploma vmbo kaderberoepsgerichte of gemengde leerweg in de sector techniek (Indien je dit diploma hebt behaald dan wordt er een AMN-test en taal- en rekentest afgenomen nadat je de welkomstbijeenkomst hebt bijgewoond.)
• Diploma mavo of vmbo theoretische leerweg in de sector techniek of met de vakken Wiskunde en Natuurkunde
• Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo met Wiskunde en Natuurkunde
• Vergelijkbaar diploma

Kosten
BOL-lesgeld: € 1.118,00 (vanaf 18 jaar)
Kosten lesmateriaal derde leerjaar ongeveer € 140,00, vierde leerjaar ongeveer € 140,00

BBL-lesgeld: € 536,00
Kosten lesmateriaal eerste leerjaar ongeveer € 140,00, tweede leerjaar ongeveer € 140,00

Centrum Innovatief Vakmanschap voor Onderhoud in Mobiliteit (CIVOM)
Albeda en Zadkine zijn aangesloten bij CIVOM, centrum voor Innovatief Vakmanschap Onderhoud in Mobiliteit. Dit is een stimuleringsplatform tussen (lokaal) bedrijfsleven, Hogescholen, kenniscentra en beide ROC's met als doel het studeren en werken in de mobiliteitstechniek aantrekkelijk te maken voor techniektalent in de regio.


Locatie en contactpersonen
Zadkine
Nikkelstraat
Cetin, H
h.cetin@zadkine.nl
(010) 2070900


SHARE   


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Dnamc
Join Alumni Techniek op Linkedin

Image7 Image5 Image8 Image3 World Class Image4 Image6 Image1